Inställningar

Applet

Complador är uppbyggt som en applet. Det betyder att du inte behöver ladda ner någon Complador-programfil i din dator för att använda tjänsten. Du kommer inte heller att spara några arbetsfiler i din egen dator. Alla "trenät" ligger i programmets server. Det enda du behöver göra för att säkert komma igång med webbtjänsten Complador, är att förbereda din dator enligt punkterna nedan.


Java
Complador behöver programvaran Java för att fungera. I de allra flesta fall kommer rätt version av Java att installeras automatiskt första gången du startar Complador. I några fall, t ex beroende på lokala nätverksinställningar, behöver Java installeras manuellt. Prova att hämta och installera Java från följande länk http://www.java.com/sv/download/index.jsp Om det inte fungerar, kontakta er lokala IT-support för att få stöd med att installera version 1.6 eller senare version av Java.

OBS! OBS! VERSIONEN JAVA 7 UPDATE 5 och senare öppnar inte COMPLADOR!
För Java 7: Gå in i inställningarna för Java i Kontrollpanelen. Gå in i fliken "Säkerhet" och sänk "Security level" från "High" till "Medium". Efter denna åtgärd öppnar Java Complador.
För Java 8: Denna version öppnar tillsvidare inte Complador.


Webbläsare
Vi rekommenderar att du använder Microsoft Internet Explorer, när du ska köra Complador i nuvarande version (1.0) men det kan även fungera bra i andra webbläsare.


Typ av dator
Java kan inte köras i androidmobiler, Iphones och Ipads och därför kan inte heller Complador köras där.
Complador fungerar inte lika bra i Mac-datorer oavsett webbläsare, då versionen av Java för Mac skiljer sig från PC-versionen.

 

Du finner mer information om hur man kan söka i själva programmet under Hjälp/Visa manual och Sökdialogen.

inställningar